Gastenbeoordeling:
8,9
“Al meer dan 50.000 gasten boekten hun reis bij HotelandEvent.com”
    sfeerfoto-2.jpg

Veelgestelde Vragen

RESERVEREN

Hoe maak ik een reservering?

Reserveren op onze website is erg gemakkelijk. Er zijn maar een paar stappen nodig om een boeking te maken:

Stap 1: je selecteert de voorkeuren van je reis (bijv. aantal personen, startdatum, kamerindeling en eventuele andere onderdelen van je reis). Vervolgens worden de prijzen aangepast al naar gelang de door jou ingegeven voorkeuren. Hierna klik je op de prijs die overeenkomt met je gewenste startdatum waarna er een kassabon wordt getoond met daarin een specificatie van de door jou gekozen reis.

Stap 2: vanuit de kassabon klik je op "start je reservering" en verschijnt er een scherm waarin je je persoonlijke gegevens kunt ingeven; vervolgens klik je op de "volgende stap" waarna er een nieuw scherm verschijnt waarin je kunt aangeven of je eventuele extra's wilt reserveren zoals bijv. verzekeringen; hierna klik je op de "volgende stap" waardoor er een totaaloverzicht verschijnt van de door jou geboekte reis. Klopt alles? Selecteer dan je voorkeur bij "betalingswijze" en klik dan op de knop "definitief boeken" en volg de verdere instructies op het scherm.

Lukt het je niet om te reserveren of heb je vragen? Neem gerust contact op met ons op, je kunt ons bellen tijdens kantooruren op 085 7441143 of mailen op info@hotelandevent.com. We helpen je graag.

Wat gebeurt er na de reservering?
Direct na het boeken ontvang je een bevestigings-email met daarin een link naar onze pagina waar je de boeking ten allen tijde kunt raadplegen. Ook kun je via deze link de reisbescheiden downloaden die beschikbaar zijn binnen 24 uur nadat het volledige bedrag van de reservering bij ons is binnengekomen. Voor de zekerheid sturen we je deze reisbescheiden dan ook nog per mail toe.

Kan ik ook telefonisch boeken?
Jazeker, dat is geen enkel probleem. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren op 085 7441143. We helpen je graag!.

Is er op een boeking een bedenktijd van toepassing?
Jazeker, je kunt een boeking binnen 24 uur kosteloos annuleren. Je hoeft ons hiervoor slechts te mailen met vermelding van het boekingsnummer.

Mijn boeking is "op aanvraag". Wat betekent dat?
Veel van onze arrangementen zijn zo populair dat we vooraf met het hotel dienen te checken of er plaats is. Normaal gesproken kunnen we je hierover binnen 1 werkdag bericht geven waarna je geheel vrijblijvend kunt besluiten of je de boeking door wilt laten gaan.

Ik heb een speciale wens met betrekking tot mijn reis, kan ik dit doorgeven en hoe doe ik dat?
Ja hoor, dat kan; tijdens het boeken kun je dit bij "opmerkingen" invullen. Je opmerking wordt met de reservering direct doorgestuurd naar het hotel. Je opmerking wordt altijd gezien als een wens en kan niet worden gegarandeerd. Men zal er echter alles aan doen om aan je wens tegemoet te komen. We raden je aan de opmerking in het Engels te schrijven wanneer het een hotel in het buitenland betreft. Wanneer je een essentiële eis hebt met betrekking tot je reservering raden we je aan ons na de boeking te mailen op info@hotelandevent.com met vermelding van je boekingsnummer.

Wat is een boekingscode en waar kan ik hem invullen?
Een eventuele boekingscode is ooit persoonlijk aan je toegestuurd. Dit kan bijvoorbeeld zijn geweest naar aanleiding van een speciale actie. Wanneer dit niet is gebeurd en je dus geen boekingscode hebt hoef je niets te doen. Wanneer je wel een boekingscode hebt ontvangen dan kun je deze invullen aan het einde van het reserveringsproces bij het het kopje "boekingscode" in het totaaloverzicht. Het totaalbedrag zal dan automatisch worden aangepast.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat moet ik doen?
Onze bevestigingsmail wordt automatisch gestuurd naar het mailadres dat je hebt ingegeven bij de boeking. Het kan zijn dat de mail is terecht gekomen in de zogenaamde spamfolder. We raden je aan deze te checken. Mocht hij daar ook niet zijn aangekomen dan is er waarschijnlijk iets misgegaan bij het invullen van je mailadres. We raden je dan aan contact met ons op te nemen per mail op info@hotelandevent.com of tijdens kantooruren op telefoonnummer 085 7441143.

PRIJZEN

Hoe worden de prijzen getoond op jullie website?
De vanaf-prijs in onze aanbiedingen wordt getoond op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Deze prijs is de goedkoopste beschikbare prijs van het betreffende arrangement.
Omdat de prijzen seizoensgebonden zijn kan het zijn dat er op bepaalde data prijzen gelden.
Bij een bezetting van meer of minder dan 2 personen kan er een toeslag dan wel korting gelden. Voor een exacte prijsberekening kun je klikken op "data en prijzen" waar je de voorkeuren voor je reis kunt selecteren waarna de exacte prijsberekening verschijnt.
De getoonde prijzen zijn per persoon en eventuele kortingen zijn in de prijzen verrekend. De getoonde prijs is dus de gemiddelde prijs per persoon op basis van alle deelnemers.

In de kassabon en in het totaaloverzicht wordt de totale prijs getoond van de gehele reis.

Alles prijzen zijn:
* exclusief € 17,50 reserveringskosten per boeking
* exclusief eventuele lokale belastingen (indien van toepassing worden deze bij de boeking vermeld

Hoe werken kinderkortingen?
De kortingen worden berekend over de prijs per persoon in een standaard 2-persoonskamer. Bij kamerbezettingen waarvoor eventuele kortingen gelden zijn deze kortingen al in de getoonde prijzen verwerkt. De genoemde prijs is dus de omgerekende prijs, per persoon, van alle deelnemers inclusief de kinderen. De kortingen gelden alleen wanneer het kind op de kamer verblijft tezamen met 2 volwassenen. Je dient het kamertype te kiezen waarvan de benaming overeenkomt met de totale bezetting én leeftijden van de kinderen.

Rekenvoorbeeld: Een arrangement kost per volwassene € 99 op een 2 persoons kamer. Bij het arrangement is een kind t/m 12 jaar gratis. Wanneer je dan met 2 volwassen en 1 kind reist dien je het kamertype te kiezen dat heet "3-pers. kamer (2 volw. + 1 kind t/m 12 jr.). De totaalprijs exclusief reserveringskosten bedraagt voor 2 personen € 198 in een normale tweepersoonskamer. Aangezien het kind gratis is blijft de totaalprijs voor 2 volwassenen en het kind (3 personen) te allen tijde hetzelfde als de totaalprijs voor 2 volwassenen. In het prijsoverzicht wordt de prijs per persoon getoond. In dit geval is dat dus € 198 gedeeld door 3 personen= € 66 per persoon.

Bij het berekenen van de kinderkorting dien je uit te gaan van leeftijd van het kind op het moment van verblijf. Eventueel genoemde kinderleeftijd(en) in de kamerbenaming zijn leidend geweest bij de bepaling van de verkoopprijs. Wanneer de leeftijd niet overeenkomt met de vermelde leeftijd in de kamerbenaming dient een eventueel prijsverschil ter plaatse te worden voldaan.

Hoeveel bedragen de reserveringskosten?
De reserveringskosten bedragen € 17,50 per boeking. Ongeacht het aantal personen of kamers dat er wordt geboekt.

Factuur en betalen

Hoe kan ik betalen?
Bij het afronden van je boeking kun je kiezen op welke wijze je wil betalen. Dit kan direct, je wordt dan naar een omgeving geleid waar je je betaalwijze kunt selecteren. Ook kun je er voor kiezen om de betaling te voldoen via een bankoverschrijving.

Worden er kosten berekend als ik met een creditcard betaal?
Tijdens het betalingsproces kun je er voor kiezen om met een creditcard te betalen. Je kunt je creditcardgegevens veilig invoeren en wij zorgen samen met de creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling. Voor betalingen met een creditcard geldt een toeslag van 3,5% over de reissom.

Hoe weet ik of de betaling is ontvangen?
Is de volledige reissom online voldaan door te betalen met iDeal, PayPal, MisterCash of creditcard, dan ontvang je automatisch binnen 24 uur een mail met je reisdocumenten.

Wat moet ik doen al de betaling is mislukt?
Is de online betaling via iDeal of creditcard mislukt, dan ontvang je direct na boeking geen factuur en bevestiging. Neem in dat geval contact met ons op, wij zullen dan handmatig de factuur en een betalingslink versturen. Is de online betaling van het restantbedrag mislukt, dan kan de reissom alsnog worden voldaan door middel van een bankoverschrijving.

Wanneer ontvang ik de bevestiging en de factuur?
Na het afronden van een boeking wordt per e-mail een boekingsbevestiging met factuur en betalingsinstructies verstuurd. Hierin staat hoe de verdere afhandeling van je reservering zal zijn.

Wat moet ik doen als de bevestiging onjuist is?
Is de factuur/boekingsbevestiging onjuist? Dan verzoeken wij vriendelijk zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Op het moment dat een online boeking gemaakt is en een boekingsnummer is verstuurd, beschouwen wij dit als een definitieve boeking. Aan een wijziging of annulering zijn altijd kosten verbonden.

Kan ik betalen vanuit het buitenland?
De reissom kan online worden betaald met iDeal, PayPal, creditcard of Bancontact/Mister Cash. Houdt er rekening mee dat wij extra kosten berekenen voor de betaling met een creditcard.

Is betalen in termijnen mogelijk?
Voor boekingen waarbij de startdatum over meer dan 6 weken is, is de aanbetaling slechts 25%. De restantbetaling is dan 6 weken voor de startdatum verschuldigd. Wil je dit bedrag dan toch liever in termijnen betalen dan is dat eventueel mogelijk. Wij verzoeken je dan na het boeken contact met ons op te nemen door te reageren op de bevestigingsmail. We zullen dan samen met je kijken wat de mogelijkheden zijn. Het aanbetalings-percentage bedraagt altijd ten minste 25% van de reissom, arrangementen waarvoor een ander aanbetalings-percentage geldt hebben dit duidelijk vermeld staan. Voor de reserveringskosten, eventuele verzekeringen en wijzigingsoptie geldt altijd 100% aanbetaling.

Reisbescheiden

Hoe ontvang ik de reisbescheiden?
Alle documenten zal je per e-mail van ons ontvangen. De bevestiging en de factuur ontvang je binnen 15 min. na het boeken. De reisbescheiden worden je toegestuurd binnen 24 uur nadat het volledige boekingsbedrag is voldaan.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?
De reisbescheiden worden je toegestuurd binnen 24 uur nadat het volledige boekingsbedrag is voldaan.

Ik heb geen reisbescheiden ontvangen maar heb al wel betaald. Wat moet ik doen?
Het kan zijn dat de reisbescheiden in de zogeheten spam-map terecht zijn gekomen. Mochten ze daar ook niet inzitten neem dan gerust contact met ons op. We zullen de reisbescheiden dan opnieuw naar je toe sturen.

Wijzigen en annuleren

Kan ik de reis wijzigen?
Een boeking online wijzigen, is niet mogelijk.

Voor het wijzigen van een boeking verzoeken wij vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Aan een wijziging of annulering zijn altijd kosten verbonden.

Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Kan ik de reis annuleren?
Een boeking kan uitsluitend telefonisch of per e-mail worden geannuleerd; online annuleren is niet mogelijk. Wij verzoeken daarom vriendelijk contact met ons op te nemen.

Een overzicht van telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Annuleren kan alleen met inachtneming van de annuleringsbepalingen van de Algemene Reisvoorwaarden van HotelandEvent.com en tegen de hiervoor geldende annuleringskosten. De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn van 14 werkdagen hebben, is hier dus niet van toepassing.

Indien een annuleringsverzekering is afgesloten en de reis moet noodgedwongen worden afgebroken, uitgesteld of geannuleerd, dan dien je tevens contact op te nemen met je annuleringsverzekering.

Wat betekent gratis annuleren?
Het wettelijke herroepingsrecht is niet van toepassing op de op HotelandEvent.com af te nemen reizen. Echter, indien u een boeking heeft gemaakt via onze website, heb je de mogelijkheid om binnen 24 uw boeking gratis te annuleren. Gratis annuleren geldt niet wanneer er een aanbetaling van 100% wordt gevraagd.

Kan ik ter plaatse mijn boeking nog wijzigen?
Om een reis te verlengen of veranderen, kan ter plaatse contact worden opgenomen met het hotel of appartement. De kosten hiervoor kunnen ter plaatse worden voldaan.

Indien om wat voor reden dan ook het verblijf onverhoopt eerder moet worden afgebroken, wordt dit beschouwd als een annulering van de volledig geboekte reis.

Overig

Wanneer word ik in mijn hotel of appartement verwacht?
In de regel worden reizigers op de aankomstdag tussen 14.00 en 16.00 uur verwacht. Op de vertrekdag dient het appartement of de kamer ’s morgens tussen 10.00 en 12.00 uur te worden verlaten. Deze tijden zijn internationaal. Soms is het mogelijk om na overleg met de accommodatieverschaffer af te wijken van de genoemde tijden. In andere gevallen is dit ook absoluut uitgesloten.

Wie met eigen vervoer reist en met vertraging op de vakantiebestemming arriveert (na 18.00 uur), dient zelf telefonisch de accommodatie op de hoogte te brengen van de verlate aankomst. Hiermee wordt voorkomen dat inchecken niet meer mogelijk is omdat de receptie al gesloten is.

De exacte in- en uitchecktijden vind je op je reispapieren.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?
Welke maaltijden zijn inbegrepen, verschilt per type verzorging:
Logies: er zijn geen maaltijden of drankjes inbegrepen.
Logies/ontbijt: ontbijt inbegrepen. De verzorging begint met ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Het ontbijt dient normaal gesproken te worden genuttigd vóór 10.00 uur.
Halfpension: ontbijt en diner inbegrepen. De verzorging begint met het diner op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag.
Volpension: ontbijt, lunch en diner inbegrepen. De verzorging begint met de lunch of diner op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Koffie en andere drankjes zijn in deze verzorging niet inbegrepen.
All inclusive: volpension (ontbijt, lunch, diner) en gevarieerd per accommodatie allerlei extra’s, lokale (non-alcoholische) drankjes en snacks. De verzorging begint vanaf het moment van inchecken en eindigt op het moment van uitchecken.

Indien door een late aankomst op de bestemming een van de maaltijden en/of andere verzorging wordt gemist, zoals bijv. drankjes bij een all inclusive-verblijf, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Het is helaas niet mogelijk om een korting te krijgen op de reissom als een reiziger geen gebruik wil maken van de standaard maaltijden. Ook is het niet mogelijk om een andere verzorging dan vermeld bij te boeken.

Is mijn huisdier welkom?
Of een huisdier al dan niet welkom is, is te lezen onder de "Aanvullende informatie" van een accommodatie. Er moet echter wel rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat een huisdier alleen op de kamer of in het appartement welkom is en niet in de openbare ruimtes van de accommodatie. Dit verschilt per accommodatie/eigenaar.

Daarnaast is het mogelijk dat er bij een accommodatie toch huisdieren aanwezig zijn ondanks de vermelding “huisdieren niet toegestaan”. De eigenaar kan namelijk zelf huisdieren hebben en daarom geen andere huisdieren toestaan.

De kosten die ter plaatse moeten worden voldaan voor het meenemen van huisdieren, staan vermeld onder het kopje “Aanvullende informatie". Huisdieren dienen tijdens de boeking altijd opgegeven te worden.

Volgens de EU is het verplicht om bij het vervoer van huisdieren over een EU-huisdierenpaspoort te beschikken. Ook dient het huisdier te worden ingeënt tegen hondsdolheid en te zijn voorzien van een identificatie(chip).

Kan ik tolvignetten vooraf bestellen?
Ga je met de auto op vakantie? In veel landen zijn tolvignetten verplicht. Online vind je verschillende aanbieders die tolvignetten aanbieden.

Je kunt zo tolvignetten aanschaffen voor onder andere de door ons aangeboden bestemmingen in Oostenrijk.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Bij vertrek en tijdens de reis is het de eigen verantwoordelijkheid van reizigers om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde reisdocumenten bezitten.

Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen bij hun ambassade of consulaat na te gaan welke reisdocumenten voor hen van toepassing zijn. Het is de eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat bij vertrek en tijdens de reis alle benodigde documenten in het bezit zijn. Hiervoor zal tijdig moeten worden nagegaan of de eerder verkregen informatie nog correct is.

Bewaar reispapieren en -documenten of geld altijd in de handbagage, nooit in de koffer.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over mijn reis?
Wij vragen je deze zo spoedig mogelijk ter plaatse kenbaar te maken aan de uitvoerende dienstverlener. Alleen op deze manier kan er eventueel direct ter plaatse een passende oplossing gevonden worden.

Zie voor meer informatie over eventuele klachten en de afhandeling ervan, onze voorwaarden.

Hoe kan ik me inschrijven voor de HotelandEvent.com nieuwsbrief?
Je kunt je eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief door hier te klikken. Registreer je gegevens en je bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee je periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties en mooie aanbiedingen. Ontvang als dank voor je inschrijving direct een kortingscode per mail om te gebruiken bij je eerste boeking!

Staat jouw vraag niet in deze lijst?
Je kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0) 85-74 41 143 of via ons emailadres: info@hotelandevent.com.

CONTACT

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Contactgegevens:

Hengelosestraat 511
7521 AG Enschede
Nederland
Telefoon: +31 (0) 85 7441143
Email: info@hotelandevent.com

Openingstijden: je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 9 en 17 uur op: +31 (0) 857441143 of via onze chatfunctie op deze website; buiten deze tijden kun je een bericht achterlaten op onze voicemail of ons bereiken via ons contactformulier. Ons kantoor is gesloten tijdens het weekeinde en op alle Nederlandse feestdagen.

Spoedeisende hulp: bij noodgevallen kun je ons bereiken via ons contactformulier; deze wordt regelmatig, ook buiten kantoortijden, door ons gelezen. Ook kun je in noodgevallen bellen met nummer +31 (0) 857441143; je dient dan na het voicemail-bericht de 1 te toetsen waarna je automatisch wordt doorverbonden met de nooddienst. Wij raden je aan, wanneer je contact opneemt, je boekingsnummer bij de hand te hebben.


Blijf op de hoogte van onze scherpe aanbiedingen