Gastenbeoordeling:
8,9
“Al meer dan 50.000 gasten boekten hun reis bij HotelandEvent.com”
    sfeerfoto-2.jpg

Veelgestelde Vragen

De boeking

Online boeken
Online boeken gaat gemakkelijk via onze site. Wanneer je het aantal personen, de juiste kamer en de gewenste datum hebt gekozen zie je rechts een kassabon verschijnen. Om een reservering te maken klik je op “start de reservering” en volg je de stappen in het scherm.

Telefonisch boeken
Een voorkeur voor telefonisch boeken? Een overzicht van telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Hoe weet ik of mijn boeking gelukt is?
Wanneer op de website op "Boek nu" wordt geklikt, wordt de boeking definitief vastgelegd in ons reserveringssysteem. Op het scherm zal een bevestigingsboodschap verschijnen. Ook wordt per e-mail een uitgebreide boekingsbevestiging met factuur en betalingsinstructies verstuurd.

Wanneer is mijn boeking definitief?
Een boeking gemaakt via de website is definitief. Dat wil zeggen dat de boeking direct in ons reserveringssysteem is vastgelegd en dat de boeking ook niet meer zonder kosten kan worden gewijzigd of geannuleerd.

Wat moet ik doen als ik meerdere bevestigingen heb ontvangen?
Voor 1 boeking meerdere boekingsbevestigingen ontvangen met verschillende reserveringsnummers? Dan zijn er dubbele boekingen gemaakt. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op om de boeking in orde te maken.
Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Is er op een geboekte reis een bedenktijd van toepassing?
De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn van 14 werkdagen hebben, maakt een uitzondering op reizen en is hier dus niet van toepassing.

Wat is een aanvraag
Veel van onze arrangementen zijn zo populair en uniek dat wij ze bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid te controleren. Wanneer wij je reservering op de door jou aangegeven datum kunnen bevestigen, wordt je boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval je aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijg je binnen 1 tot 2 werkdagen bericht over je aanvraag.

Waar kan ik een preferentie of voorkeur invullen
Met een preferentie kun je aangeven wat je graag geregeld zou willen zien met betrekking tot de geboekte vakantie. Bijvoorbeeld een kamer zo hoog of juist zo laag mogelijk in een hotel of kamers naast elkaar.

Een preferentie kan bij boeking aan ons worden doorgegeven. Wij zullen daarna de preferentie aan het betreffende hotel of appartement doorgeven.

Een preferentie blijft een voorkeur en kan niet worden gegarandeerd.

Wat is een boekingscode?
Een eventuele boekingscode is ooit persoonlijk aan je toegestuurd. Dit kan bijvoorbeeld zijn geweest naar aanleiding van een speciale actie. Wanneer dit niet is gebeurd en je dus geen boekingscode hebt hoef je hier niets in te vullen.

Prijzen

Zijn de genoemde prijzen per persoon?
De website kent prijzen per persoon en prijzen per eenheid. Per eenheid is de prijs voor de gehele accommodatie, ongeacht het aantal personen, bijv. een appartement of bungalow.

De getoonde prijzen zijn inclusief BTW, alle toeslagen en kortingen en reserveringskosten.

Hoe kan ik zien of er kinderkorting geldt?
In het prijzenoverzicht van accommodaties zijn nog geen kinderkortingen verwerkt. Deze korting wordt wel meegenomen in de kassabon, die rechts op de pagina verschijnt wanneer een prijs wordt aangeklikt.

Om de exacte korting te berekenen, dient bij de kamerindeling de juiste kamer te worden geselecteerd.

Waar mogelijk passen wij kinderkortingen toe. De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend voor de korting. De korting geldt slechts indien kinderen op een extra bed bij 2 volbetalende personen op de kamer verblijven.

Eventuele kosten voor kinderbedjes en maaltijden dienen ter plaatse te worden betaald. Indien voor een kind een eigen kamer wordt gereserveerd, vervalt de korting.

Hoe werken kinderkortingen?
De kortingen worden berekend over de prijs per persoon in een standaard 2-persoonskamer. Eventuele kortingen zijn in de getoonde prijzen reeds verwerkt. De genoemde prijs is dus de omgerekende prijs, per persoon, van alle deelnemers inclusief de kinderen. De kortingen gelden alleen wanneer het kind op de kamer verblijft tezamen met 2 volwassenen.

Rekenvoorbeeld: Een arrangement kost per volwassene € 99 op een 2 persoons kamer. Bij het arrangement is een kind t/m 12 jaar gratis. De totaalprijs exclusief reserveringskosten bedraagt voor 2 personen € 198. Aangezien het kind gratis is blijft de totaalprijs voor 2 volwassenen en het kind (3 personen) te allen tijde hetzelfde als de totaalprijs voor 2 volwassenen. In het prijsoverzicht wordt de prijs per persoon getoond. In dit geval is dat dus € 198 gedeeld door 3 personen= € 66 per persoon.

Bij het berekenen van de kinderkorting dien je uit te gaan van leeftijd van het kind op het moment van verblijf. Eventueel genoemde kinderleeftijd(en) in de kamerbenaming zijn leidend geweest bij de bepaling van de verkoopprijs. Wanneer de leeftijd niet overeenkomt met de vermelde leeftijd in de kamerbenaming dient een eventueel prijsverschil ter plaatse te worden voldaan.

Hoeveel bedragen de reserveringskosten?
De reserveringskosten bedragen € 15,00 per boeking.

Factuur en betalen

Hoe kan ik betalen?
Bij het afronden van je boeking kun je kiezen op welke wijze je wil betalen. Dit kan direct, je wordt dan naar een omgeving geleid waar je je betaalwijze kunt selecteren. Ook kun je er voor kiezen om de betaling te voldoen via een bankoverschrijving.

Worden er kosten berekend als ik met een creditcard betaal?
Tijdens het betalingsproces kun je er voor kiezen om met een creditcard te betalen. Je kunt je creditcardgegevens veilig invoeren en wij zorgen samen met de creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling. Voor betalingen met een creditcard geldt een toeslag van 3,5% over de reissom.

Hoe weet ik of de betaling is ontvangen?
Is de volledige reissom online voldaan door te betalen met iDeal, PayPal, MisterCash of creditcard, dan ontvang je automatisch binnen 24 uur een mail met je reisdocumenten.

Wat moet ik doen al de betaling is mislukt?
Is de online betaling via iDeal of creditcard mislukt, dan ontvang je direct na boeking geen factuur en bevestiging. Neem in dat geval contact met ons op, wij zullen dan handmatig de factuur en een betalingslink versturen. Is de online betaling van het restantbedrag mislukt, dan kan de reissom alsnog worden voldaan door middel van een bankoverschrijving.

Wanneer ontvang ik de bevestiging en de factuur?
Na het afronden van een boeking wordt per e-mail een boekingsbevestiging met factuur en betalingsinstructies verstuurd. Hierin staat hoe de verdere afhandeling van je reservering zal zijn.

Wat moet ik doen als de bevestiging onjuist is?
Is de factuur/boekingsbevestiging onjuist? Dan verzoeken wij vriendelijk zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Op het moment dat een online boeking gemaakt is en een boekingsnummer is verstuurd, beschouwen wij dit als een definitieve boeking. Aan een wijziging of annulering zijn altijd kosten verbonden.

Kan ik betalen vanuit het buitenland?
De reissom kan online worden betaald met iDeal, PayPal, creditcard of Bancontact/Mister Cash. Houdt er rekening mee dat wij extra kosten berekenen voor de betaling met een creditcard.

Is betalen in termijnen mogelijk?
Voor boekingen waarbij de startdatum over meer dan 6 weken is, is de aanbetaling slechts 25%. De restantbetaling is dan 6 weken voor de startdatum verschuldigd. Wil je dit bedrag dan toch liever in termijnen betalen dan is dat eventueel mogelijk. Wij verzoeken je dan na het boeken contact met ons op te nemen door te reageren op de bevestigingsmail. We zullen dan samen met je kijken wat de mogelijkheden zijn. Het aanbetalings-percentage bedraagt altijd ten minste 25% van de reissom, arrangementen waarvoor een ander aanbetalings-percentage geldt hebben dit duidelijk vermeld staan. Voor de reserveringskosten, eventuele verzekeringen en wijzigingsoptie geldt altijd 100% aanbetaling.

Reisbescheiden

Hoe ontvang ik de reisbescheiden?
Alle documenten zal je per e-mail van ons ontvangen. De bevestiging en de factuur ontvang je binnen 15 min. na het boeken. De reisbescheiden worden je toegestuurd binnen 24 uur nadat het volledige boekingsbedrag is voldaan.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?
De reisbescheiden worden je toegestuurd binnen 24 uur nadat het volledige boekingsbedrag is voldaan.

Ik heb geen reisbescheiden ontvangen maar heb al wel betaald. Wat moet ik doen?
Het kan zijn dat de reisbescheiden in de zogeheten spam-map terecht zijn gekomen. Mochten ze daar ook niet inzitten neem dan gerust contact met ons op. We zullen de reisbescheiden dan opnieuw naar je toe sturen.

Wijzigen en annuleren

Kan ik de reis wijzigen?
Een boeking online wijzigen, is niet mogelijk.

Voor het wijzigen van een boeking verzoeken wij vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Aan een wijziging of annulering zijn altijd kosten verbonden.

Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Kan ik de reis annuleren?
Een boeking kan uitsluitend telefonisch of per e-mail worden geannuleerd; online annuleren is niet mogelijk. Wij verzoeken daarom vriendelijk contact met ons op te nemen.

Een overzicht van telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Annuleren kan alleen met inachtneming van de annuleringsbepalingen van de Algemene Reisvoorwaarden van HotelandEvent.com en tegen de hiervoor geldende annuleringskosten. De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn van 14 werkdagen hebben, is hier dus niet van toepassing.

Indien een annuleringsverzekering is afgesloten en de reis moet noodgedwongen worden afgebroken, uitgesteld of geannuleerd, dan dien je tevens contact op te nemen met je annuleringsverzekering.

Wat betekent gratis annuleren?
Het wettelijke herroepingsrecht is niet van toepassing op de op HotelandEvent.com af te nemen reizen. Echter, indien u een boeking heeft gemaakt via onze website, heb je de mogelijkheid om binnen 24 uw boeking gratis te annuleren. Gratis annuleren geldt niet wanneer er een aanbetaling van 100% wordt gevraagd.

Kan ik ter plaatse mijn boeking nog wijzigen?
Om een reis te verlengen of veranderen, kan ter plaatse contact worden opgenomen met het hotel of appartement. De kosten hiervoor kunnen ter plaatse worden voldaan.

Indien om wat voor reden dan ook het verblijf onverhoopt eerder moet worden afgebroken, wordt dit beschouwd als een annulering van de volledig geboekte reis.

Overig

Wanneer word ik in mijn hotel of appartement verwacht?
In de regel worden reizigers op de aankomstdag tussen 14.00 en 16.00 uur verwacht. Op de vertrekdag dient het appartement of de kamer ’s morgens tussen 10.00 en 12.00 uur te worden verlaten. Deze tijden zijn internationaal. Soms is het mogelijk om na overleg met de accommodatieverschaffer af te wijken van de genoemde tijden. In andere gevallen is dit ook absoluut uitgesloten.

Wie met eigen vervoer reist en met vertraging op de vakantiebestemming arriveert (na 18.00 uur), dient zelf telefonisch de accommodatie op de hoogte te brengen van de verlate aankomst. Hiermee wordt voorkomen dat inchecken niet meer mogelijk is omdat de receptie al gesloten is.

De exacte in- en uitchecktijden vind je op je reispapieren.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?
Welke maaltijden zijn inbegrepen, verschilt per type verzorging:
Logies: er zijn geen maaltijden of drankjes inbegrepen.
Logies/ontbijt: ontbijt inbegrepen. De verzorging begint met ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Het ontbijt dient normaal gesproken te worden genuttigd vóór 10.00 uur.
Halfpension: ontbijt en diner inbegrepen. De verzorging begint met het diner op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag.
Volpension: ontbijt, lunch en diner inbegrepen. De verzorging begint met de lunch of diner op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Koffie en andere drankjes zijn in deze verzorging niet inbegrepen.
All inclusive: volpension (ontbijt, lunch, diner) en gevarieerd per accommodatie allerlei extra’s, lokale (non-alcoholische) drankjes en snacks. De verzorging begint vanaf het moment van inchecken en eindigt op het moment van uitchecken.

Indien door een late aankomst op de bestemming een van de maaltijden en/of andere verzorging wordt gemist, zoals bijv. drankjes bij een all inclusive-verblijf, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Het is helaas niet mogelijk om een korting te krijgen op de reissom als een reiziger geen gebruik wil maken van de standaard maaltijden. Ook is het niet mogelijk om een andere verzorging dan vermeld bij te boeken.

Is mijn huisdier welkom?
Of een huisdier al dan niet welkom is, is te lezen onder de "Aanvullende informatie" van een accommodatie. Er moet echter wel rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat een huisdier alleen op de kamer of in het appartement welkom is en niet in de openbare ruimtes van de accommodatie. Dit verschilt per accommodatie/eigenaar.

Daarnaast is het mogelijk dat er bij een accommodatie toch huisdieren aanwezig zijn ondanks de vermelding “huisdieren niet toegestaan”. De eigenaar kan namelijk zelf huisdieren hebben en daarom geen andere huisdieren toestaan.

De kosten die ter plaatse moeten worden voldaan voor het meenemen van huisdieren, staan vermeld onder het kopje “Aanvullende informatie". Huisdieren dienen tijdens de boeking altijd opgegeven te worden.

Volgens de EU is het verplicht om bij het vervoer van huisdieren over een EU-huisdierenpaspoort te beschikken. Ook dient het huisdier te worden ingeënt tegen hondsdolheid en te zijn voorzien van een identificatie(chip).

Kan ik tolvignetten vooraf bestellen?
Ga je met de auto op vakantie? In veel landen zijn tolvignetten verplicht. Online vind je verschillende aanbieders die tolvignetten aanbieden.

Je kunt zo tolvignetten aanschaffen voor onder andere de door ons aangeboden bestemmingen in Oostenrijk.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Bij vertrek en tijdens de reis is het de eigen verantwoordelijkheid van reizigers om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde reisdocumenten bezitten.

Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen bij hun ambassade of consulaat na te gaan welke reisdocumenten voor hen van toepassing zijn. Het is de eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat bij vertrek en tijdens de reis alle benodigde documenten in het bezit zijn. Hiervoor zal tijdig moeten worden nagegaan of de eerder verkregen informatie nog correct is.

Bewaar reispapieren en -documenten of geld altijd in de handbagage, nooit in de koffer.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over mijn reis?
Wij vragen je deze zo spoedig mogelijk ter plaatse kenbaar te maken aan de uitvoerende dienstverlener. Alleen op deze manier kan er eventueel direct ter plaatse een passende oplossing gevonden worden.

Zie voor meer informatie over eventuele klachten en de afhandeling ervan, onze voorwaarden.

Hoe kan ik me inschrijven voor de HotelandEvent.com nieuwsbrief?
Je kunt je eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief door hier te klikken. Registreer je gegevens en je bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee je periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties en mooie aanbiedingen. Ontvang als dank voor je inschrijving direct een kortingscode per mail om te gebruiken bij je eerste boeking!

Staat jouw vraag niet in deze lijst?
Je kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0) 85-74 41 143 of via ons emailadres: info@hotelandevent.com.

Blijf op de hoogte van onze scherpe aanbiedingen